Sanningen om de röda prickarna

Sanningen om de röda prickarna är att de aldrig har funnits!

Prickarna har alltid varit vita. Från början på blå botten och sedermera på röd botten när de blå halsdukarna tog slut.

Nedan syns bildbevis på en rödkindad #28 trakterandes en ventilbasun vid en spelning för Internationella studenthuset 1959 . Därunder åskådliggörs tydligt övergången från blå till röd bottenfärg på omslagen till de två första EP-skivorna.
Klicka på bilderna för att förstora dem.

 

One Response to “Sanningen om de röda prickarna”

 • HPD:

  Den vita pricken har länge varit ett signum för hög kvalitet – inte bara när det gäller musik som ju inom blåsmusiken mest handlar om exhalation utan också inom inhalationens verksamhetsområde.
  Sir Alfred Dunhill legendarisk tillverkare av kvalitetspipor och författare till boken The Pipe Book myntade begreppet ”The white spot” som fanns infälld i munstyckets ända som anslöt till piphuvudet. Så här beskrivs The white spot på hemsidan:
  ”The White Spot
  Originally Alfred Dunhill introduced the White Spot on his pipes to indicate the correct way around to fit the mouthpiece following its removal for cleaning it also became the backing for the White Spot guarantee to replace a pipe if the bowl cracked or suffered a burn out. For over 90 years the White Sport has been recognised, worldwide, as the mark og supreme excellence amongst the fraternity of pipe smokers.”

  Undertecknad skaffade under min tid i Lund inte mindre än fem stycken Dunhillpipor – en källa för outsäglig njutning.
  Nog talat om röda prickar.
  /#28 HPD

Leave a Reply