2015 års julkoncert succésfjång!

Under lördagskvällen den 5 december bjöd Bleckhornen publiken på en hejdundrande musikalisk resa som började i Köpenhamn med Lumbyes Jernbanedamp galop och slutade i Florens med Fuciks fina Florentinermarsch efter avstickare till Amerika, Afrika, Antarktis, Japan, Ryssland, Irland och Mexiko.

Denna kraftfulla, välspelande orkester, som i sig själv var större än vad någon svensk militärorkester varit och dessutom kompletterades av en egen balett, bjöd på en humoristisk föreställning av hög klass och med fin fjång.
Bleckhornen visade också på sin förmåga att spela olika musikstilar som klingande marschmusik, smäktande vacker musik och rytmisk svängande musik.

Baletten förtjänar ett särskilt beröm för att märkbart ha höjt sin egen dansskicklighet flera nivåer. Deras Riverdance var imponerande.

Vi medlemmar i Bleckhornens vänner som satt på första parkett var helt eniga om att detta var den bästa julkoncert vi varit med om på flera år.

Den enda malörten i denna glädjebägare var att man för andra året i rad inte lät sin förste hedersledamot John Philip Sousa komma till tals.

§28 Hans Pedersen Dambo

 

Leave a Reply