Archive for november, 2016

60 BLEKHORN ALLT ANNAT ÄN BLEKA!!!

Tack Patrik, Daniel, Sune och alla ni andra i Blekhornsorkestern som gav oss den bästa konserten som jag har upplevt på den här sidan millennieskiftet!

Patrik som organisatör är värd ett särskilt tack för att ha kunnat dra ihop en så stor och fullödig orkester av ”gamla” Bleckhorn. Daniel var en lysande dirigent som helt höll orkestern i sin pinne och Sune en trivsam och humoristisk konferencier som fann de rätta och lätta skämten som aldrig gick för långt eller kändes sökta. Varför är inte du programledare i SVT:s underhållningsavdelning?

Likaså måste jag berömma kvällens programkomposition som innehöll allt man kan önska sig: En pangouvertyr, Sousa och Hoffnunganda i många arrangemang.

Orkestern spelade förbluffande väl med tanke på den korta repetitionstid ni haft till ert förfogande. Att ni hade en stor spelmansglädje och Fjång var mer väntat efter en lång avhållsamhetsperiod.

Ni lyckades också tända publiken totalt och jag såg ju hur raderna framför mig inte kunde sitta still på sina stolar. Jag är övertygad om att konserten blev en höjdpunkt för många fler än mig.
/HPD

Anm.
Efter konserten berättade jag för Sune att Sousas 137:e marsch heter Library of Congress March. Sousa hade påbörjat den och lämnat efter sig ett antal manuskriptskisser och anteckningar om orkestrering vid sin död 1932. Dessa hade överlämnats till kongressbiblioteket av Sousas efterlevande. Kongressbiblioteket utsåg en kompositör och en Sousakännare till att sammanfoga de oavslutade resterna till en marsch som döptes till Library of Congress Marsch 2003. Fortfarande tror de flesta att Sousa skrev 136 marscher därför att den 137:e inte var känd före 2003.