Archive for januari, 2012

R I P

#9 Göran Lindstedt, professor emeritus i klinisk kemi vid Sahlgrenska Akademin, Göteborgs universitet har lämnat jordelivet.
Göran var en utmärkt piccolaflöjtist och en av våra första dirigenter som dock lämnade corpset för Stockholm redan efter 31 spelningar.

Men han hann dock med några minnesvärda episoder.
En var när vi spelade vid #2:s lysningsmottagning och Göran presenterades för den blivande brudens mor med orden ”: Han heter egentligen Göran men vi kallar honom för Ola  för han spelar ….. flöjt! ”

En annan minnesvärd episod var unisonstriden när Lennart Lyngå kom tillbaka och ville att vi skulle spela unisont, bayerskt och jönsigt. Då stod vi andra samfällt(?) upp på Göran Lindstedts sida som var vår dirigent då och menade att vi skulle spela i stämmor och bra.

En tredje episod belyser Görans omtanke om corpsets musikanter. Vi åkte upp till den första s.k. karnevalen i Stockholm där också en orkestertävling skulle gå av stapeln. Göran var angelägen om att Corpset skulle göra bra ifrån sig på tävlingen och förmanade samtliga musikanter att hålla sig nyktra kvällen före tävlingen. Detta gjorde också samtliga utom en som kom inraglandes mycket sent i den lokal där vi skulle sova. Men Göran tog hand om denne syndare, klädde av honom och parkerade honom på golvet i duschen i bara kalsongerna och satte på duschen för fullt med kallt vatten inför våra andras förtjusta blickar. Då tog syndaren av sig kalsongerna och slängde dem i ansiktet på Göran.
Det tyckte inte Göran om.

Hur det gick på orkestertävlingen?
Det minns jag inte.

Göran Lindstedt in action

Göran Lindstedt in action

Leder AMC Bleckhornen i Stora Salen, AF under en kårdans någon gång mellan 1959 – 1961.
Observera att han använder piccolan som  taktpinne. Stefan Johannesson skymtar till höger.
Övriga svåridentifierade.
Bildtext #2 Åke S

 

 

PUB-träff

Välkommen till terminens 2. träff  torsdagen den 2/2 2012 klockan halv fyra på The Old Bull.

#36 Eric Cordesius

 

Årets första PUB-träff

Torsdagen den 5 januari (trettondagsafton) träffas vi kl. 15:30 på The Old Bull i Lund för årets första PUB-träff.

Väl mött!