Archive for the ‘Bleckhornsacademien’ Category

Pressrelease: ”De drog till Dragør…”

Onsdagen den 25 april gjorde Bleckhornsacademiledamöterna Sven Lindén (stol 9), Eric Cordesius (stol 1) och Hans Pedersen Dambo (stol 10) ett historiskt skivsläpp vid Dragør fort av en ny dubbel-cd. ”Svenska regementsmarscher”.

 

Valet av ett fort på andra sidan havet föll sig naturligt eftersom skivorna innehåller såväl marschen ”Under Bodens kanoner” av Verner Sundgrén som ”Hands across the Sea” av John Philip Sousa.

Det kungliga namnchiffret över fortets portal tolkas lämpligen som att Carl X:s ande fortfarande lever i Danmark.

 

 

 

 

 

 

 

Under släppningsförberedelserna kunde vissa militanta sjöstyrkerörelser iakttas i fortets närvatten.
Vi blev dock inte anfallna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så här såg dubbel-cd:n ut före släppet…

 

 

 

 

… här uppvisad av Sven Lindén, innehavare av  Lennart Lindstedts omfattande samling av 78-varvsskivor med svenska, wosniska och andra marscher… 

 

 

 

 


 

 

 

 

 … som digitaliserats till cd-format av Hans Pedersen Dambo till höger i bilden.

 

 

 

 

 

 

 

Skivomslagets framsida…

 

 

 

 

 


 

 

 

… och baksida.

 

 

 


 

Skivornas innehåll

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Själva släppet skedde med Øresundsbron i bakgrunden som en symbolisk påminnelse av Carl X Gustafs tåg över Bælt som man kan säga upprepas dagligen med svenska tåg över Øresund efter DSB Firsts avskedande från Øresundstågstrafiken.

 

 

 Före släppet

 

 

 


 

 

 

 

 Nuuu är den släppt!!! 

 

 

 

 

 

 

 

Efter släppet störtade trion i väg till ett café för att fira denna viktiga händelse med en kopp kaffe och en rund kaka som efterliknade en CD. Då etablissemanget saknade sådana nödgades vi nöja oss med triangulära tårtbitar – dock skurna ur en större cirkulär tårta som förmodligen som nybakad liknat en CD.

För att ytterligare fira släppet släppte vi oss…

… lösa i en buteljbutik där vi inhandlade diverse danskprisbilliga kluckande produkter innan färden mot det svenska fastlandet påbörjades.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter välförrättat värv återfördes den nysläppta skivan till Sverige för att i provenienshöjande syfte förses med handskriven numrering i en serie om 50 skivor (1-50/50). Även detta dokument höjer naturligtvis proveniensvärdet – särskilt som det vittnar om att släppresan företagits med bil. Ett återtåg vore uteslutet i ett så viktigt militärmusikaliskt ärende.
I backspegeln ovan Sven Lindén, därunder den nysläppta skivan och till höger Eric Cordesii nacke.

Sic!

Denna fil finns även som nedladdningsbar pdf.

 

Nästa PUB-träff torsdagen den 3 maj 2012 kl. 15:30

Välkommen till Bleckhornens vänners PUB-träffar första torsdagen varje månad kl. 15:30 på puben John Bull vid Bantorget i Lund (snett emot Grand)!

Där träffar du gamla och unga Bleckhorn, medlemmar i Bleckhornens vänner, Bleckhornsacademiledamöter, styrelseledamöter i Bleckhornen, dirigenter och diverse löskefolk.
Klicka på bilden för att se hela!