Archive for the ‘Vårkonserter’ Category

Bleckhornens vårkonsert 2013

Första maj åkte jag som vanligt in till Lund för att lyssna på Bleckhornens traditionella vårkonsert på Tegnérplatsen. Jag hade i förväg tryckt upp 30 flyers att dela ut medan publiken samlades för att värva nya medlemmar till Bleckhornens vänner.

BV-annons

Nästa år ska jag nog trycka upp 100 ex för de 30 gick åt som smör i solsken.

 

Alltnog, konserten startade med en “bakvänd” Blaze away som blev en riktigt vacker variant av denna signaturmarsch. Sedan utvecklades konserten till att bli den i mitt tycke bästa vårkonserten på flera år. Orkesterna spelade välklingande med kraft, schvung och humor med fler marscher än vanligt vilket naturligtvis fick mina 75-åriga fötter att vibrera i takt. Det kändes som om de önskemål som vi veteraner länge haft om mera Hoffnung och marscher nu blivit bönhörda.

 

Ett varmt tack till hela Corpset för denna utmärkta vårkonsert som får oss gamlingar i Bleckhornsacademien och Bleckhornens vänner att med förtröstan redan längta efter julkonserten och vårkonserten 2014!.

 

Efter konserten var vi fortfarande inte helt mätta  på Bleckhornsmusik utan #36 Eric Cordesius, #87 Sven Lindén med hustru och undertecknad sökte oss till Kulturens trädgård för att inta en lekamlig måltid  samtidigt som vi avnjöt en eminent taffelmusik utförd av mässingsoktetten Kung Oscar – en av Bleckhornens många avknoppningar.

 

Efter dessa välsmakande flerrätters musikaliska måltider kände vi oss mycket nöjda med årets Förstamajfirande.

 

Vid tangentbordet

#28 Hans Pedersen Dambo